Nu voi vorbi de goliciunea fizica, slava domnului nu ducem lipsa de exemple in sensul asta, azi in metrou toata lumea avea un ziar in care frumos colorate , expuse had, stau zeci de poze cu fete/baieti despuiate/despuiati!

Vreau sa scriu azi despre goliciunea sufleteasca, despre tumultul constant si incercarile in stil repetitiv de a mentine o limita intre partea umana si demonul existent in fiecare din noi. Suntem constant urmariti de propria neputinta, fugim permanet sperand ca in directia buna, insa uitam de ce am inceput sa fugim in the first place! Avem atatea optiuni din care putem alege, cum sa ne petrecem timpul liber ( mai exista conceptul asta?!), cum sa ne tratam partenerul de viata, cum sa ne imbunatatim viata sexuala, cum sa interactionam in societate samd, insa se pierde din vedere faptul ca totul e gol, ca ne gandim la bani si lipsuri mai mult decat oricand, ca am uitat cum este sa ai parte de o duminica relaxanta in care sa citesti o carte care sa te ilumineze, sa iti faca sufletul si spiritul sa vibreze! De ce am face asta cand e asa usor sa dai un clic si sa te documentezi despre una, despre alta…mai stiti cum miros filele noi ale unei carti?Nu mai avem timp  nici sa apelam la o instrospectie sa ne privim in interior si sa ne dam seama ca am devenit seci, hazi, urati si ca ne traim ( poate nu cel mai exemplificativ termen in acest context) viata ghidati de nepasare si inconstienta.

Am prietene care nu isi dau seama de ce nu au un partener, de ce dragostea a devenit un paradox si parca un ‘tel’ greu de atins…Pai cum naiba nu?! Cand tu nu ai timp sa te intelegi pe tine insuti/insati, mai ai tu resurse sa incerci sa ii oferi celuilalt intelegere, dragoste, si totul sa fie neconditionat…si sa nu ajungi sa faci compromisuri de teama singuratatii…cand defapt tot ce vrei este sa iei, sa ai parte, sa ti se ofere si tu nu esti capabil/a  de aceleasi lucruri. Dragostea nu trebuie privita ca un Win-win sort of concept! Oamenii relationeaza din  ce in  ce mai greu, am ajuns sa implicam termeni profesionali in viata de familie, sau in viata particulara, termeni ca managementul timpului, brand, dezvoltare personala, castig, pierdere…Sa nu ma intelegeti gresit, nu spun ca asa stau lucrurile in cazul fiecaruia, insa nu toti sunt atat de norocosi incat sa discearna intre o insiruire de evenimente care nu au nici o reflectie asupra sufletului si lucruri mici care ne fac oameni MARI! Cum ar fi sa incercam sa empatizam mai mult, sa raspundem unei fete incruntate cu un zambet, sa mergi lejer dimineata inspre birou, nu sa iti rupi gatul ca si cum viata ta ar depinde de ora la care intri pe usa firmei!

Bucura-te de faptul ca AZi este o alta zi pe care apuci sa o TRAIESTI!

 

Cand am devenit asa plini de GOLICIUNE?

Cam asa ma poarta pe mine firul gandului pe la jumatatea saptamanii! 🙂