Cam asa ma preumblu eu pe aici. Sotul meu nu e cel mai bun ghid, cel mult face un efort sa exemplifice in urmatorul mod ‘ and there is that statue, i dont know what’s up with it…and around the corner is another sh*t, over there is some more crap..’ e lesne de inteles ca mai bine ma lipsesc de explicatiile lui, si descopar tara asta in ritmul meu, fara explicatii suplimentare. Aseara am petrecut, ‘ la fiesta de la calle St. Sebastian’ numai ei si spaniolii pot sa faca o sarbatoare din absolut orice, inclusiv o strada in cazul asta, aseara m-am distrat pe cinste si m-am crucit in acelasi timp, o gramada de pustime, copii de 14 ani maxim care beau si se dezmatau desi legea nu le permite aroganta asta pana la 21 de ani, si era plin de politie peste tot, se pare ca tot parintii sunt raspunzatori pentru faptele copiilor, si daca ajung intoxicati la spital au cam imbulinat-o cu picatele, ei, parintii evident!

Oricum de pe departe cea mai ciudata intamplare mi-a fost dat s-o reperez in noaptea de ajun, un 11 pm, intorcandu-ne acasa de la cina in familie, ma uit pe geamul masinii si ce-mi fu dat sa vad? O linie de cel putin 9 masini, asteptand cuminti la MC DRIVE! Am zis ca este mai mult decat evident ca traim intr-o lume nebuna, ce naiba doar era ajunul Craciunului!

Tot vorbim de mancare, sunt absolut indragostita de unele combinatii, si nu prea incantata de altele, pizza si pastele aici sunt cu desavarsire cele mai groaznice pe care le-am incercat, pana si jerry’s pizza in Bucuresti face pizza mai buna…pastele nu mai zic nimic de ele..catastrofale, iar chinezescul? Sa te fereasca al de sus, sa mananci aici la vreun chinezesc! Chipurile se gateste in functie de preferintele locuitorilor..asta este, e bine ca pot sa imi gatesc singura chinezesc si mai mult decat atat, am la dispozitie toate ingredientele, la Walmart 😉 Azi imi gateste sotul ( pe langa minunatele omlete spaniole, la care e as,mai bune nu am mancat nici in Barcelona), imi gateste ceva in genul musacalei noastre numai ca e facuta cu platanes, un fel de specie aparte din familia babanelor, o sa vedem cum iese. E putin nostim sa il vad dandu-se peste cap sa ma multumeasca, desi intre noi fie vorba, nu e cel mai bun bucatar…si il critic mereu, evident cu singurul scop de a-l  motiva sa evolueze.

Sper ca am scris totul intr-un mod coerent si fara de greseli, sincer m-am delectat cu o varietate de bere…am inceput cu cea mai deschisa la culoare ( asa am fost sfatuita), dupa care gradual mi-a fost adusa bere din ce in ce mai inchisa pana am ajuns, evident, la negru, dar era o bere neagra cum nu s-a mai vazut, cu gust de ciocolata si cafea…super buna, dar azi platesc tribut zeului Bahus…

Va pup Panseliticeste ca de obicei.