Cineva sigur s-a capatuit pe urma investitie mele in doua bucati de evantaie japoneze ( made in China) luate de la Unirii, nu numai ca le vazusem stand expuse acolo de mai bine de un an, mereu aceleasi la numar, mereu intrigandu-ma, dar nici nu credeam ca sunt de vanzare, ci ca fac parte din designul magazinului. Gandindu-ma in drum spre medic acum 2 zile, ca s-ar potrivi numai bine in salonul mamei, am intrat si am intrebat daca sunt de vanzare, si stupize, erai!  Evident am fost intampinata de aceiasi vanzatoare ‘draguta si ajutacioasa’, care vorbea la telefon, m-a scrutat cu rautatea unei persoane care ma suspecta de bagat nasul in conversatiile ei personale, tinute in timpul serviciului cand mai avea si un client in fata…in fine, fericirea ca iau evantaiele au precedat eventualii nervi si evident scandalul pe care de obicei il fac, m-am prins intr-un final ca orice le-ai zice intrece cu mult capacitatea lor de a intelege, e ca si cum ai vorbi cu pesti…doar ca sa-i vezi cu ochii bulbucati, intrebatori inghitind pofticiosi apa…pro pesti : macar ei nu spun tampenii! Asadar iepurasul a venit cu evantaie, Noroc cu Adina ca m-a ajutat sa trimit unele chestii acasa…maine plec, maine e Vineri toata ziua, o sa ajung acasa si o sa mananc cea mai buna piftie evar! O sa ma joc pana la epuizare cu finuta mea, pana cand una dintre noi o sa cedeze si o sa adoarma ( sper sa fie ea). O sa ciocnesc oua, si al meu o sa le biruie pe celelalte ( e facut din lemn)…ahhh si desi e saptamana patimilor, eu nu postesc, ba parca sunt mai pacatoasa decat in saptamanile normale. Doamne Doamne, iarta, stiu eu…iar parintele la spovedanie mi-a zis sa mai spun si eu cate o rugaciune, atat, nu mi-a zis sa tin post! 😀

Una peste alta imi vine sa imi cumpar flori pe fiecare zi, trec pe langa o florarie de unde se imprastie pe strada un miros divin de flori proaspete, sunt asa vesele si colorate, isi itesc capetele din glastre strigand ” cumpara-ma”….uneori iau  cate una, doua ( pentru alex) sa-mi tina companie la birou , imi face zilele mai frumoasa, ma inveseleste…unde mai pui ca  ma salut cu florareasa, e o femeie super, roama insa politicoasa, placuta, curata, muncitoare si mai presus decat orice : stie cum sa vanda o floare! Unde mai pui ca face si reduceri, ba imi da cate o floare fara bani ” mi-i aduceti data viitoare daca nu aveti marunt” – si zau daca am luat flori de la ea mai mult de 4 ori! Asta ma face sa zambesc in fiecare dimineata. Vecinii s-au mai potolit. Proprietarii m-au vizitat si mi-au adus un vin cum numai la Dragasani se face…sunt din ce in ce mai bine, nu ma mai doare capul, o sa-mi priasca de minune si Pastele! Maine e Vineri cum spuneam si asta ma face deja foarte fericita, soarele-mi straluceste in geam ( daaaa, am dat jaluzeaua la o parte, si imi bat razele exact in ecran..nu-i bai, o sa scriu alta data mai mult la lumina neonului).

P.S – As mai avea un singur dor : ” sa nu mai aud persoane care despart cacofonia prin virgula, aham, in vorbire, sau in scris! Piticii de pe creier se razvratesc pe capete cand dau de exemple d’ astea!”