Nu stiu cum se face ca in ultima perioada, din ce in ce mai multa lume e deprimata, din varii motive, dar cel mai pregnant mentionat este : ma-am despartit de ea/el! Nu cred ca e de la toamna, sincer, desi se inmultesc cazurile ceva de speriat! Al doilea motiv de ingrijorare care alimenteaza o depresie in continua dezvoltare e lipsa banilor si imposibilitatea de a plati ratele la diverse bunuri achizitionate…chiar pot sa simt disperarea unor persoane, fara job, fara venituri, faci o refinantare si te-ai dus naibii pe copca! Mare camatar banca asta! Si ca sa va demonstrez eu cat de simpla ma afltu si sunt, ei, va spun ca si eu am avut un episod depresiv…nu am gasit dulceata de cirese amare! Da deloc! si am fost in super mega marketuri si in diverse locatii, IOC! Nimic, si am suferit, si parca ii simteam mirosul in nari, aroma gadilindu-mi papilele, si ea nu se lasa gasita! In schimb am gasit dulceata de trandafir…daaa, ar fi fost magnific daca imi era pofta de asa ceva, dar nu, eu blocata pe cirese amare..si am dat sfoara in tara, si am plans si m-am caznit… intre timp am luat un iaurt de la napolact, chipurile avea dulceata de cirese amare ( nu-mi satisfacut deloc pohta!) si…tataaaammm imi trimite mama dulceata de cirese amare, nush de unde a capatat-o, dar sunt fericita. Cata simplicitate, nu? Eh, daca alte motive de ingrijorare in viata nu am, ce sa fac?!

Sa revin la problema sufletelor chinuite, la exploziile sufletesti ale unora, la tumultul perpetuu al saracilor indragostiti si parasiti. Nu va asteptati sa abordez subiectul din perspectiva filosofica, si nici empatica, mai frate eu nu pot si anume sa inteleg unele stupizenii, de parca s-a terminat apa pe Tera, de parca s-ar schimba legile Universului pentru ca s-a intamplat o despartire! Las-o naibii de treaba! Daca ai incercat tot ce era posibil, daca ai iubit cu patima si a fost bine cat a fost, daca ai ramas tu singur/a care iubeste in relatie, daca nu mai primesti dragostea celuilalt, de ce naiba sa te incapatanezi sa oferi si sa speri ca celalalt se va schimba, rugandu-te sa fie un episod psihotic?! Pai nu, ca iti interzici dreptul la a fi fericit/a cu altcineva care sa te merite, care sa iti faca viata mai frumoasa, nu sa o complice inutil! Na ca se poate sa fie si o parte buna in orice suferinta…Hai capul sus…ia-ti putin timp off sa iti revii din atata amaraciune si dezamagire si, inapoi in tumultul vietii, cauta-ti fericirea, intr-o zi chiar o sa o gasesti, numai sa nu te agati inutil de lucruri care nu au alt beneficiu decat a-ti fi familiare, si atat, la un momentdat si nefericirea o sa iti intre in obicei si o sa o percepi ca fiind normala, pai, e frumos asa?!

E atat de scurta viata, trece pe langa noi si nu ne dam seama, avem atat de putin timp la dispozitie sa facem lucruri care pot sa ne faca fericiti chiar si pentru un moment, de ce sa petrecem timpul asta pretios plangandu-ne ca nu stim daca am luat decizia corecta, petrecand timpul asta langa persoane care nu ne merita? Sa fie un aspect clar, nu ma refer aici la casniciile in care sunt implicati si copii ( aici lucrurile se complica!), ma refer la persoane de pana in 30 de ani, carora le pica luna-n cap ca uite, s-au despartit inainte de nunta ( intrau si ei in randul lumii!) si ce se fac ei??? Ete al naibii, faci petrecere, si mergi mai departe, inca mai e timp, poate  nu ti-ai cautat jumatatea (care poate sa te completeze realmente) , unde trebuie! 

La revedere trecut, bun venit viitor! Cauta sa-ti oferi motive pentru care sa zambesti!

Completare : AM DULCEATA DE CIRESE AMARE!!! Imi e si mila sa ma ating de borcan! Inca nu mi-am revenit din soc, Ocservatorul, el si  nimeni altul a venit pana la dracu’ in praznic  ( la cat m-am vaicarit de numa numa), sa imi aduca un borcan de dulceata! Mai am putin si explodez de fericire! Sanatate ocservatorule, oi vedeea eu cum ma revansez!