Mai bine zis recrutare si selectie, am fost indragostita de la primul interviu de domeniul asta, si un an de zile am profesat cu drag si spor intr-un colectiv super, ehh am renuntat, am mers mai departe, acum nu mai interactionez cu domeniul decat arareori. Toate bune si frumoase pana Staticus al meu imi cere ajutorul ( stiind el cam cat o sa ma extaziez eu , cum o sa ajung in culmea fericirii, cum o sa topai de bucurie..) pentru un proiect de recrutare..eeheiii, m-am apucat cu stoicism de selectie, de facut foldere, de creat profilul candidatului perfect..de dat telefoane…:) Am lucrat / colaborat impreuna de minune, ca si in viata de zi cu zi…exceptand unele momente de maxima intensitate ‘neuronala’ ( ex: Ma stresezi cu nevu’ optic – tradus: – disari din fata mea sa nu te mai vad!) :))

Daca ma vazu el asa de fericita, zise sa ma fericeasca pe viata si ii spune unui prieten in cautare de secretara ca ma ocup eu de proiectul asta…mandru nevoie mare..ma vad cu omul, cam acru, de o aroganta sclipitoare, eu am asa un feeling vis-a-vis de unele persoane, prima impresie conteaza mult, si daca imi vorbesti pe un ton deranjant, prefer sa te ignor din start. Dar am ales sa ma ocup de proiectul asta…pe langa ce am de facut la birou mi-am mai batut si capul cu short-list, profilul candidatului, interviuri tinute la o cafea ( neconventional, ce nu vi se pare foarte relaxant sa ai un inteviu in aer liber??). Azi a venit ziua cea mare!  Feed-back – asa cum a fost un dobitoc in relatie cu mine, as a fost si cu fetele trimise de mine la interviu! Halal calitate a oamenilor! Si sun, si vorbesc cu o secretara, care-mi spune ca in firma asta se concediaza secretare pe capete! Oare de ce? Ca romanilor nu le place sa munceasca?! Mai sa fie…du-te tu si fa afaceri in Grecia, du-te munceste-ti tarlaua la tara de unde ai venit tu cu ifose…si scuteste-ne, daca ii ceri unei grecoaice, secretara sa iti faca frappeuri din juma in juma de ora , sa iti intretina cu frappeuri si malacii de vin in sediu chipurile cu afaceri….ai toate sansele sa iti puna trei randuri de cafele in cap sa iti dea si un sut in fund!Dar aici ne permitem sa facem fite la angajari, sa tratam oamenii cu superioritate, ca doar vorbim de o secretara, mare branza si in Romania se poate…ohhh am uitat si trebuie neaparat sa aiba masuri de fotomodel, ca doar in asta consta productivitatea unei persoane…Du-te frate la bordel, fa-ti un bine si lasa-neeee!

Eu mi-as dori un sef ca Staticus, stie cand sa fie dur, cand impaciuitor, cand empatic, cand dojenitor, da nu ii pleaca nimeni de ani din firma, al dracu de factor motivational! Maine o sa va povestesc cel mai probabil cum o sa ii atrag atentia lu’ nenea asta ca mediul de afaceri implica si o atitudine profesionala. Da’ daca n-ai de unde, vorba aia de unde s-o scoti din cur?

Noh, sa aveti parte de o zi relaxanta, eu evident am trecut de stadiul de ala, am ajuns la stadiul : improsc cu benzina si dau foc!