Daca stau sa ma gandesc nu avea pic de miere,  se numea ‘Luni de fiere” ( Pascal Bruckner) si mi-a fost imprumutata de un coleg in timpul facultatii. Placut la mine cartea, am citi mult la viata mea insa, uit, uit ceva de speriat…dar pe asta o tin minte, nu in detaliu, dar m-a atras nebunia, condensul de bolnaviciune al personajelor, modul cum reuseste scriitorul sa te invaluie si sa te nauceasca….in fine n u fac recenzie acilea, sincer nu stiu ce ce mi-a imprumutat cartea , eu una nici nu sunt adepta imprumutului, daca vreau o carte prefer sa mi-o cumpar, sa pot sa o recitesc cand am chef, pentru ca…mdah…UIT!

Ce mai tin minte este ca jocul personajelor poate fi , daca nu la acelasi nivel, regasit in relatiile dintre multe cupluri ‘prietene’ din sociatatea noastra, unde cuvantele de genul: dezbinare, joc,sadism, perversiune sunt parte integrata din normalitate! Stiu sigur ca nu sunt adepta lui nenea Freud, singura carte citita care avea ceva deaface cu el a fost ” Ultimul vis al lui Freud” ( si mi-am adus aminte ca i-am imprumutat-o cuiva si nu mi-a mai adus-o!! – SIS despre tine e vorba! Saimi aduci inapoi cartea!), eh, aia mi-a placut, in rest, nu neg ca a avut meritul lui in istorie, dar eu nu ma identific in conceptele lui, delocus. Ideea de baza e ca mi-a placut mult cartea, spendida! Eu si gusturile mele, in generala si liceu eram ahtiata dupa Cioran, Eimiiiilll…maaaree dragoste va spun, „Singuratate si destin” imi era carte de capatai, la fel si ‘Tratat de descompunere”, s.a, asta pana mi-am dat seama ca nu e atat de genial pe cat il credeam eu! Profa’ de romana mi-a zis in clasa a 9-a ca daca o sa continui sa citesc in modul asta nesanatos pe la 30 de ani o sa ma dau cu capul de pereti! Sau o sa am tentative de suicid..mdah..E frustrant sa incerci sa te omori si sa nu reusesti…mai bine NU!

Sa revenim la luni de fiere, colegul asta mi-a imprumutat-o in urma unei discutii despre perversiuni si comportament sexual deviant, la cursul de psihosexologie, dupa ce am citit cartea, va spun ca nu am mai avut probleme sa sustin examenul oral la mai sus numita disciplina…Oarecum eram timorata cand venea sesiunea si eu trebuia sa stau la 1 m de profesoara si sa ii spun cum se manifesta trairile din timpul orgasmului, sau care-i treaba cu glandul, impotenta, frigiditatea samd..

Ast post e un elogiu adus lui Traienica, un elogiu al nebuniei! Sa traiesti baiatule ( ca pestele pe uscat – adica fara atat de mult alcohol zilnic), sa iti fie de bine in Franta…sa imi mai imprumuti carti!

Mananc niste Mon Cheri, bun lichiorul de dimineata, n-am ce zice!

Sa aveti o zi mai buna decat a mea, si mai grozava decat v-ati imaginat-o!