Realitatea din jurul nostru, vesnica problema, indelunga dezbatura galceava intre vecini. Eh trebuie sa arunc un rand azi despre vecina mea . Acum vro’  30 de minute urcam eu scarile ca o floricica, si vecina care mereu stie cand sunt/nu sunt acasa, cand intru cand ies, cand plec cat stau… iese sa imi ceara socoteala : da unde ai fost tu imbracata asa fumos…??

– La o intalnire..

-aaahhhh

-De afaceri!

-Ahhh, ai avut treaba azi, mi-am dat eu seama, ca nu ai facut curat azi!

– mdah…ma dor asa rau picioarele de la tocuri, va las…

– da maine daca bagi aspiratorul ca stiu ca tu mai faci asa, curat duminica..te rog eu sa dai dupa masa pe la un 5 – 6..

-aham, pai da nu va sun eu mereu vecina, sa vad daca e in regula sa aspir?? ( fir-ai tu sa fii!)

– Da, asa e, dar mai bine stergi numai asa, praful, ca si asa tu nu stai acasa, cand sa faci mizerie?

– Eh, se face vecina, mai si gatesc unerori..

– Da , da, asa frumos miroase de la tine cateodata…

– Va las vecina, ca ma omoara durerea de picioare…

– Du-te, du-te atunci, mai bine asa ca sora-ta ,pe ea nu am vazut-o pe tocuri! Ea e cea mica, ?

– Daaaaa…si tinandu-ma cu amandoua mainile de balustrada, dau sa purced pe scari…

– Vezi ca ti-am bagat pe sub usa factura de ‘curent’

– Saru-mana ( fir-ai al dreq ce ma ENERVEZI, ezasperezi, scoti din sarite)…va zic…o sa profit ca nu e lumina pe scara noaptea si o sa o ucid cu sange rece, numa asa…ca ma calca pe nervi…si faptul ca ea incearca sa fie draguta ma opreste sa o …trimit in principatul lui Scaraoschi…V-ati prins? Maine nu am voie sa fac curat…ca e pacat, slujeste parintele…pilda asta am ascultat-o intr-alta zi..

Ma voi muta, ma doare la basca, stau in chirie…dar am mobila muuulltaaa, si asa stau aici part time la Dl. Static e mult mai confortabil, in fine, el are o vecina Schizo, cu acte in regula, nush de ce nu a fost internata…ea voia sa taie firele elecrice care aprind becul cu senzori din fata usii noastre…administratorul incerca sa o tempereze, ea nimic,,LEEEEE TAAAAIIII.. Am iesit razand, dar impaciuitoare, administatorul transpirat de grija ca moare nebuna!!! Eu i-am soptit calm :

– stiti, daca taiati firele ies din ele niste omuleti verzi care locuiesc acolo, si or sa fie suparati, or sa va certe, vreti sa ii suparati pe omuleti?? vreti sa omorati saracii omuleti?? sa le stricati casa?

– nu nu nu nu nu nu nu nu nu

A intrat in casa, nu a mai taiat firele, noastre, s-a dus a doua zi la vecina…salvare nebunii…Eh, in fine, dar asta are o scuza, si face crize relativ rar…dar tanti vecina mea…uufffff!