Sfarsit de luna august, inceput de toamna…cand m-am trezit azi de dimineata ( la 6 sa fiu precisa), am crezut ca sunt proiectata intr-un film de groaza! Pai cum naiba, deja e toamna? Ieri ma plimbam linistita in rochitica de vara azi bluza Dl-ui Static pe mine, peste o alta bluza proprietate personala.Tot am ajuns la Dl. Static, ieri l-am scos la plimbare, de pe 13 Septembrie pana in Cismigiu, ce vroia sa faca el pe drumul de intoarcere??? Sa se agate cu dintii de un taxi! Unii nu sunt facuti pentru miscare si cu asta basta! Inca o intamplare bizara de care am avut parte in timpul plimbarii, stiati ca si romanii pot fi prietenosi? Chiar mi s-a facut din mana dintr-un autobuz! Ca sa vezi! 🙂 Incomparabil cu Spania totusi, Daca te pune naiba sa intrebi de sanatate pe cineva, pai, o sa afli istoria locului in care te afli, stiluri arhitecturale, viata de familie a persoanei cu pricina…ooohhooo, unde mai pui ca m-a mancat in partea dorsala sa intreb o tipa daca metroul ASTA merge unde trebuia eu sa ajung! Mergea, dar mi-au trebuit 30 de minute sa ma urc in el, trebuia sa imi explice statiile, si cum anume sa ies la lumina, si pe unde si de ce, si ce anume se poate vizita in zona, si toate astea cu zambetul pe buze, si un debit verbal de speriat! Dar sunt simpatici! Mi-am adus aminte prima incursiune cu metroul in Bucuresti! Am fost traumatizata pe viata! A trebuit sa schimb la Unirii, o reala aventura, credeti ca s-a sinchisit cineva sa imi raspunda la  intrebari?? neehh, graba mare! Roboteii trebuiau sa ajunga in diverse locuri, dar imi e imposibil sa inteleg rea vointa unora care te trimit la cuca macaii, la dracu in praznic, exact in partea opusa destinatiei tale, ca asa au avut ei chef, sau habar nu au avut sa te ghideze corespunzator, in fine, asta e alta poveste! 

Imi aduc aminte ca pe vremea asta, in copilaria mea traumatizata, aveam de cules roadele pamantului! Distractie nu gluma! La oamenii gospodari se muncea pe rupte cam o saptamana pana sa se umple granarele, vorba vine ca nu se cultiva grau in zona in care am crescut, si anume in creierul muntilor! Iar iarna, nenicule iarna, nu se putea sta degeaba! Cand o vedeam pe a mea bunica mestesuging la razboi mi se facea rau! Pana una alta am capatat o dexteritate cu suveica, si imi ieseau niste modele asa frumoase, nici pana in ziua de azi nu stiu ce naiba s-a intamplat cu multitudinea de covorase create de mine si bunica la razboi,cred ca sunt in lada de zestre! :)) ce imi aduc aminte este troznetul lemnelor din soba , si caldura de ne dogorea, si somnul profund de care puteam sa am parte acolo!Eeheee, ce vremuri moncher! 

Daca tot vorbim de iarna si zona in care am copilarit, sa va impartasesc o amintire traumatizanta ( chiar nu e metafora, trauma chiar exista!), toate orele mele de terapie nu au putut inlatura amintirea asta. Stiti voi ca lupii iarna umbla in haita, eh, si daca nu isi uita cineva oile, caprele, gainile s.a in batatura , avand ei, lupii acces direct la ele, pai gasesc alte moduri sa isi potoleasca foamea, se mananca intre ei! Stiu, suna familiar cu organizarea si comportamentul din sociatatea actuala, dar nu despre asta vorbim acum! Lupii ca si aparenta nu au nimic in comun cu ce am vazut pe Discovery, National Geographic sau Animal Planet,nahhh, sunt micuti si ogarjiti, Urla de te ia cu frisoane si au mereu coada intre picioare, cam asa au fost cei pe care i-am vazut ei in timp ce pandeam de’o vanatoare de mistreti cu vecinul! Si acum partea traumatizanta, pentru ca eram pozitionati cu satucul asta in care am copilarit, fix la dracu in praznic, de la gara pana in sat, traversai o bezna oripilanta, si cam 10 km, pe jos! Una bucata soldat venit in permisie de sarbatori, mai avea cam 1 km sa ajunga acasa, dar nu a fost sa fie! L-au prins lupii! I au intins intestinele pe o arie vasta, si tot ce au putut ingropa parintii, au fost bocancii in care ramasese parte din piciorul nefericitului! Data viitoare, promit sa nu va mai oripilez, va voi povesti despre o vanatoare de mistreti!

Va doresc o saptamana cu soare in suflet si griji abandonate in bataia vantului, sa incepem si noi saptamana cu un tonus optimist!